Mistři Jihočeského kraje 2013

Datum: 12. 08. 2013

Papírovými favority mistrovství jednotlivců byli  v kategorii žen Františka Luňáčková s HCP 1,0 a v kategorii mužů Štěpán  Daněk s HCP 1,6.

Dalším z favoritů byl i Aleš Nýdl, domácí cvičitel a mistr kraje 2011.

Františka měla výrazně jednodušší pozici, se svojí úrovní byla ojedinělá.

Naopak Štěpán měl od počátku za zády smečku pronásledovatelů. V prvním dni potvrdil roli favorita a zahrál 71 parové hřiště výsledkem -2. Ve druhém dni bylo v rozhodujícím flajtu Aleš Nýdl, Karel Caldr, Vítů Robin a Štěpán Daněk veliké  napětí. Před nimi šli vcelku v klidu Eda Truhlář +2, Petr Míšek +2, Filip Zíka +3 a Míra Jedlička +3.

A tak si  v klidu Petr Míšek zahrál –3 a přinesl vůbec nejlepší výsledek dvoudenního turnaje. Byl jediný, kdo hřiště zahrál celkově po dvou dnech pod par.   

K seniorům dozrál Jan Burger a díky svému HCP se dalo předpokládat, že jeho výsledek z prvního dne byl jenom k rozehřátí, že ve druhém dni již neponechá nic náhodě. Naplnilo se a seniorský novic se stal se Mistrem kraje ve vedlejší, seniorké kategorii.

Diplomy a medaile předával starý golfový bard, František Zahradník, kterého mnozí pamatují z golfové akademie ve Větřní a jako prezidenta AGC Větřní. 

 

DETAILY Z MISTROVSTVÍ VČETNĚ FOTODOKUMENTACE