2012 je již na stole.

Datum: 25. 04. 2012

Komplikovaná situace vzniklá  v zájmu akceptovaného zapojení B,C,D, týmů klubu v jednotlivých kategorií. Na společné schůzi se řeklo pouze A. Na složitější „B“ se pohlíželo jako na samozřejmost. Důsledkem přijaté změny však musely být podmínky účasti hráčů v klubu v celé struktuře přihlášených týmů A-X s ohledem na přechody do dalších kategorií a s ohledem na účast nedomovských hráčů.

S každou připravenou verzí se otevíraly další dosud neznámé situace.  Soutěžní řád ČGF takovou situaci nezná. Soutěže v ČR se hrají pouze s jedním týmem.  

Logickým řešením bylo sestavení dvou základních soupisek v hlavních kategoriích muži/ženy, řazené podle úrovně HCP ke dni přihlášení do soutěže.

Zvyk je železná košile a kapitáni nesestavují týmy podle výkonnosti. Tedy systém dva kroky vpřed jeden vzad. Finální a kompromistní verzí je to, že kapitáni určí základy družstev a hráči ze základu družstev mohou nastoupit v daném družstvu (např. B), ale nemohou hrát za tým „C“. Obráceně, tedy zdola směrem nahoru je účast v týmech B,A možná.

Další změnou jsou „vedlejší kategorie“, které tvoří seniorské týmy a týmy mládeže, aniž by bylo definováno kvórum žen či mužů v sestavě. Seniorský tým může tedy nově tvořit muž a tři ženy, apod.  a tak do doby, než dorostou další do věku seniorkého tak, aby bylo možné do soutěže postavit min. tři „čistá“ družstva v kategorii senioři a kategorii seniorky.   

Zásadní změnou jsou Zápisy hlavního rozhodčího z turnajového dne. Věřme, že všechny složitosti byly minimálně v základní abstrakci nalezeny a že jsme se posunuli blíže sportovnímu duchu krajských soutěží.